Top 3 Eerste Divisie wint

De top 3 van de SVB/Teleur Eerste Divisie heeft in het weekend geen steken laten vallen. Nadat Robinhood vrijdag het inhaalduel tegen SNL met 2-2 punten had verspeeld, wonnen de roodgroenen woensdag de klassieker tegen Transvaal met 3-2. Alle vijf treffers vielen in de tweede helft. Rodney Dalfour, Roche Rosebel en Donnevan Rellum (eigen doelpunt) scoorden voor Robinhood. De regerend landskampioen is met 68 punten uit 26 wedstrijden nog steeds koploper.

Zaterdag wees directe achtervolger Inter Moengo Tapoe de ploeg van West United met 2-1 terug, dit na een 2-0 ruststand. Inter Moengo Tapoe heeft drie competitie-punten minder en eveneens 26 wedstrijden gespeeld. Leo Victor versloeg Nishan’42 vrijdag met 3-1. Bij de rust leidde de latere winnaar reeds met 3-0 door treffers van Jeame Naana (2x) en Ivanildo Misidjan. Moreno Vyent vond het net voor Nishan’42. De Leeuwen staan met 62 punten uit 26 duels op de derde plek.

In de 27ste speelronde kruist Leo Victor zaterdag aanstaande de degens met West United, om 16:30 uur op het Letitia Vriesde Sport-complex in Coronie. Simultaan neemt Inter Moengo Tapoe het in het Ronnie Brunswijk Stadion op Moengo op tegen Broki. Robin-hood heeft zondag om 18:30 uur Botopasi als tegenstander in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion.

De 27ste speelronde vangt aanstaande woensdag 10 juli aan met het treffen tussen Voorwaarts en Nishan’42 om 20:00 uur in het André Kamperveen Stadion. Vrijdag 12 jullie staan SNL en Transvaal ook om 20:00 uur tegenover elkaar in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. Zaterdag 13 juli: 16:30 uur PVV-Notch (Dr.Ir.Franklin Es-sed Stadion) en Santos-Papatam (A.Peerkhan Stadion, Nickerie). Zondag 14 juli: 16:30 uur: ACoconut-WBC (A.Ramkhelawan SC)

Overige uitslagen afgelopen speelronde: WBC-PVV 2-2 (1-0). WBC: Giovanni Drenthe en Kevin Palan. PVV: Garvey Kwelling en Dimitrisco Huur. SNL-ACoconut 2-0 (2-0). ACoconut: Dennis Doe-koe en Renzo Akrosie. Notch-Santos 2-2 (2-1). Notch: Nolanrai Kwelling en Farrento Prika. San-tos:  Xaviero Perk en Alvaro Reingoud. Broki-Papatam 4-3 (2-1). Broki: Toshiro Adensiba, Refinio Ravenberg, Siffillion Soelhoe en Vahid Vinisie. Papatam: Jules Asaiti, Daniel Akoete en Wensley Biaka. Botopasi-Voorwaarts 1-5 (1-0). Botopasi: Ricardo Da Silva. Voorwaarts: Quilliano Stedenburg (3x), Jevgen Sandar en Alvaro Verwey.

De strijd om de titel in de SVB/Telesur Eerste Divisie

Met nog 4 speelrondes te gaan in de SVB/Telesur Eerste Divisie is de strijd om het kampioensschap erg spannend. Drie clubs komen in aanmerking voor de titel, te weten Robinhood, Inter Moengo Tapoe en Leo Victor.
Het wedstrijdschema van deze clubs is als volgt:
Robinhood
Zondag 14 juli Botopasi (thuis)
Zaterdag 20 juli Santos (uit)
Vrijdag 26 juli Papatam (thuis)
Zondag 4 augustus Leo Victor (uit)

Inter Moengo Tapoe
Zaterdag 13 juli Broki (thuis)
Zondag 21 juli Leo Victor (uit)
Zondag 28 juli Transvaal (thuis)
Zaterdag 3 augustus PVV (uit)

Leo Victor:
Zaterdag 13 juli West United (uit)
Zondag 21 juli Inter MT (thuis)
Zaterdag 27 juli WBC (uit)
Zondag 4 augustus Robinhood (thuis)

More
articles