June 30, 2019


DE PAARSE PARTIJ DOORSPOELEN


June 30, 2019

De Nationale Democratische Partij, NDP, is gestart met het produceren van toiletpapier. Tot nog toe wordt dit lokaal tegen gereduceerde prijzen aan de man gebracht bij de verschillende buurtwinkels. Of de NDP van plan is haar toiletpapier te exporteren, is niet duidelijk. Of het in het buitenland geaccepteerd zal worden, is de grote vraag. Vast staat dat de paarse partij ervoor gezorgd heeft dat een groot deel van het volk geen andere keus heeft dan het paarse toiletpapier aan te schaffen, omdat andere merken veel duurder zijn., Abop-parlementariër Edward Belfort, stak zijn kritiek noet onder stoelen of banke en zei, dat elke keer dat het volk het toiletpapier gebruikt, het zich moet inbeelden dat zij de paarse partij door het toilet spoelt. Terecht, want zo een regering wens je zelfs je vijand niet toe. Een regering die het volk steeds dieper de put in duwt. Vandaag de dag zijn burgers genoodzaakt in lange rijen te staan om zo bij de bekende paarse buurtwinkels levensmiddelen aan te schaffen. Deze winkels zijn onze ouderen niet onbekend. In de jaren tachtig onder het militair regiem van Desiré Bouterse, heeft het volk hetzelfde moeten ondergaan. Mensen waren toen ook genoodzaakt om in een lange rij te staan om aan schaarse levensmiddelen te komen. Van schaarste is nu geen sprake, er is  genoeg keus, maar de prijzen zijn dusdanig gestegen dat veel producten onbetaalbaar zijn geworden. Het is jammer om te zien dat weer een paarse regering het volk aan de bedelstaf heeft gebracht, terwijl het juist enige luxe genoot. Het volk van Suriname moet in 2020 tijdens de verkiezingen een weloverwogen besluit nemen. Willen wij weer zo een regering die ons alleen met ellende opzadelt of een regering die het daadwerkelijk meent met de ontwikkeling van ons land?