Studiefinanciering NOB loopt stroef

(foto: Johan de Randamie)

“De Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) is failliet”, zegt Guillermo Samson, directeur van IBW University of Applied Sciences, aan de krant. Samson trekt deze conclusie, omdat de school al geruime tijd geen gelden van de NOB heeft ontvangen. Samson zegt dat hij om deze reden niet van plan is om het komend schooljaar met de NOB in zee te gaan.
Volgens de directeur is de NOB leeggeplunderd door deze regering, met name de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. De NOB heeft al geruime tijd geen gelden overgemaakt aan de school. “Niet alleen wij hebben problemen met NOB, maar ook de studenten die in het buitenland vertoeven voor studie, krijgen problemen”, zegt Samson. Hij geeft aan dat hij het jammer vindt voor de studenten die een aanvraag voor studiefinanciering bij de NOB hebben gedaan. “We zijn begonnen met nieuwe inschrijvingen, maar mensen die via de NOB wensen te lopen, moeten we helaas bedanken”, zegt de directeur.
Hij is van mening dat het probleem met de gelden niet is gecreëerd door de ex-directeur van NOB, Wonnie Boedhoe, zoals boze tongen beweren, maar dat dit speelt sedert de nieuwe leiding is aangetreden. “We hebben de studenten niet bedankt, ondanks dat wij geen gelden kregen, want het is niet hun schuld dat er niet wordt gestort, maar we doen absoluut geen zaken meer met NOB”, benadrukt Samson.
Hij zegt dat voor de studenten de mogelijkheid bestaat om rechtstreeks af te lossen, zoals zij bij de NOB zouden doen. “Het is zo erg daar bij NOB, dat studenten nu pas worden opgeroepen voor een gesprek, terwijl zij sedert het begin van het schooljaar hun aanvraag hebben ingediend”, aldus Samson.
Het FHR Institute for Higher Education, zegt geen problemen te hebben met de NOB en is van plan de samenwerking voort te zetten.

More
articles