Na ons de zondvloed

Een video van Keshopersad Gangaram Panday en Oesman Wangsabesari over hun werkbezoek in Genève, Zwitserland, gaat viraal op sociale media. In het filmpje maken de parlementariërs een boottocht en geven vol trots en met een brede glimlach aan, dat zij van de Nationale Democratische Partij (NDP) fractie zijn en voor “nog vijf” gaan.
Op sociale media wordt deze video de heren niet in dank afgenomen. “Terwijl het niet goed gaat in Suriname en het volk pienaart, zitten deze twee nietsnutters van de NDP lekker te genieten in Genève, Zwitserland! Wat een schande!” luidt een reactie. Een ander schrijft dat de bekende uitdrukking: ‘Na ons de zondvloed’ die toegeschreven is aan Madame de Pompadour, de maîtresse van koning Lodewijk XV van Frankrijk, hier van toepassing is.
VHP-parlementariër Mahinder Jogi, zegt desgevraagd dat beide NDP-assembleeleden gelukzoekers zijn geweest. Hij geeft aan dat Wangsabesari, voorzitter van de politieke partij KTPI wilde worden. “Toen het hem niet gelukt is, is hij in de schoot van Desiré Bouterse beland”, zegt Jogi. Beide heren voelen zich volgens hem ‘’super’’, omdat ze een strook van Bouterse hebben gehad. “Wat ze daar etaleren, is de cultuur van de NDP”, zegt Jogi. Hij merkt op dat terwijl anderen zich hier bekommeren om ons land en de vele zaken die verkeerd gaan, de NDP-parlementariërs zich bekommeren om zichzelf. Jogi is van mening dat de coalitie niet het volk van Suriname verdedigd, maar Alibaba en de groep die het goed heeft, verwijzend naar de regering.
Een delegatie van De Nationale Assemblée (DNA) onder leiding van Wangsabesari, neemt van 24 juni t/m 26 juni deel aan een vergadering van de Inter Parlementaire Unie (IPU) in Genève, Zwitserland. Het thema is: The Parliamentary Engagement on Human Rights: Identifying good practices and new opportunities for action. Chan Santokhi maakt ook deel uit van de delegatie. De discussies rond het wel of niet deelnemen aan buitenlandse dienstreizen, is nog steeds gaande. De NPS is de enige partij in het parlement die niet deelneemt aan deze reizen, gezien de precaire situatie in het land. Een parlementaire delegatie bestaande uit de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons en de leden Krishna Mathoera (VHP) en Aida Nading (NDP) nemen van 25 t/m 27 juni deel aan de Women Political Leaders Summit 2019 in Tokyo, Japan.

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles