June 24, 2019


Bigi Boi velt opponent binnen 9 seconden


June 24, 2019

Jairzinho “Bigi Boi” Rozenstruik had zaterdag slechts negen seconden nodig om zijn tegenstander Allen Crowder tegen het canvas te werken. Dat gebeurde tijdens hun partij op de UFC Fight Night 154 in Greenville, South Carolina, in de Verenigde Staten van Amerika. Crowder bleek totaal geen partij voor de Surinaamse MMA-vechter, die met zijn overwinning de tweede snelste heavyweight knock-out zege in de geschiedenis van de Ultimate Fighting Championship liet noteren. Rozenstruik riep na zijn overwinning “Sranan dis na gi yu”, waarmee hij de zege aan Suriname opdroeg. Het was zijn tweede UFC-ge-vecht. Zijn debuut in de UFC maakte hij in februari in het Braziliaanse Fortaleza tegen thuisvechter Júnior Albini. Deze moest al toen in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in de Surinamer. In tegenstelling tot Albini die wat langer stand hield lad “Pretty Boy” Crowder al na negen seconden op het canvas. Rozenstruik werd in Greenville aangevuurd door diverse Surinaamse supporters waaronder ook topsporters Tyrone Spong en Renzo Tjon A Joe. President Desiré Bouterse feliciteerde Rozenstruik en zijn begeleidingsteam namens de gehele regering met de supersnelle knock-out overwinning. “Uw harde werken wordt beloond. U maakt Suriname trots,” aldus het staatshoofd. Volgens hem is ons land met deze grandioze overwinning van deze jonge en dynamische Surinamer wederom positief op de wereldkaart geplaatst. “Rozenstruik is een voorbeeld voor vele Surinamers”. Volgens het staatshoofd inspireert Bigi Boi vele andere Surinaamse jongeren om hun talenten te ontwikkelen en hun dromen na te streven.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249