June 23, 2019


WAT ZOEKT WAIDOE?


June 23, 2019

Ik zal nooit een partij ondersteunen om dit land verder te vernietigen. Dit was een uitspraak van ex-PL’er William Waidoe in een interview, waarbij hij duidelijk maakte dat hij nooit de NDP zal ondersteunen. Niet lang daarna zien we dat hij juist deze partij heeft ondersteund en zich heeft aangesloten.  Waidoe heeft bij zijn toetreding tot de NDP aangegeven dat hij vier jaar in de oppositie heeft gezeten waarbij hij tegen wetten moest stemmen die belangrijk waren voor Suriname. Hiermee heeft hij gedaan wat de PL-voorzitter Paul Somohardjo hem voor had gewaarschuwd. Nu is de PL ineens niet goed. Als Waidoe als vertegenwoordiger van het volk wist dat de wetten goed waren voor Suriname, dan had hij zijn eigen mannetje moeten staan en getoond dat hij het meent met het volk. Een negatieve uitkomst van zijn besluit zou tonen dat hij integer was en het meende met het volk. Echter vier jaren zwijgen en het volk tekort doen om nu te zeggen wat je moest doen alsof je onder druk werd gezet? Daaraan hebben we niets of denkt Waidoe dat hij niet hetzelfde zal moeten doen bij de partij waar hij nu is. Er is haast geen enkele NDP’er die in het parlement opstaat om aan te geven dat zaken slecht gaan. Allen zitten de regering de hemel in te prijzen, terwijl het duidelijk is dat het mis gaat. Waidoe heeft zich nogal neutraal opgesteld tijdens zijn speeches in het parlement en heeft vaker geplet dat zaken gedaan worden voor het volk en niet voor een kleine groep. Wij vragen ons af als de regering die Waidoe zo nu en dan bekritiseerd nu opeens goed is en dat de president plotseling de persoon is geworden die de jongeren hoop en geloof geeft. Het is duidelijk dat Waidoe opzoek is naar iets anders en niet naar een partij die naar hem luistert. Het is duidelijk dat hij ook een ja-knikker zal worden of denkt hij dat hij de kans zal krijgen om te doen en zeggen wat hij wil bij de NDP. Politiek in Suriname heeft duidelijk getoond dat coalitie blindelings ondersteunt en oppositie afkraakt. Er wordt niets anders van je verwacht. Maar als je voor het volk bent, moet je dat gewoon zijn, als je nou in de oppositie of de coalitie zit. Dan pas ben je integer. Niet wanneer je vier jaar meewerkt om daarna te zeggen dat het niet goed ging. In elk geval zegt Waidoe een bewuste keus te hebben gemaakt. We wensen hem veel succes.