June 17, 2019


SCVU roept zegereeks Ruckers een halt toe


June 17, 2019

Ruckers heeft meer dan eens bewezen dit seizoen voor niets minder dan het kampioenschap in de heren hoofdklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) te gaan. Echter zal de ploeg behalve met regerend landskampioen Yellow Birds ook terdege rekening moeten houden met SCVU. Ruckers verloor dit seizoen namelijk twee van de drie ontmoetingen tegen de meervoudige oud-landskampioen uit Uitvlugt. De tweede nederlaag kwam zondag toen SCVU, na eerst op 10 februari in de eerste ronde met 76-60 gewonnen te hebben, zich nu met 64-60 weer eens een maatje te groot toonde voor de rivaal. Ruckers koesterde voor de rust nog wel een 36-32 voorsprong, maar kon die niet omzetten in een overwinning. Met de zege riep SCVU de zegereeks van Ruckers een halt toe. Die reeks begon op 4 april met een 75-67 zege op De Arend, een week nadat Ruckers met 75-80 zijn enige verlies van de tweede ronde had geïncasseerd tegen De Schakel en toen voor pas de tweede keer dit seizoen verloor. De enige nederlaag in de eerste ronde ronde was die tegen SCVU. Inclusief de zege op De Arend in de tweede ronde was de ploeg tot gisteren acht wedstrijden op rij ongeslagen. Ruckers ploeg won op 14 april in de tweede ronde met 92-84 van SCVU en boekte daarmee dus haar enige overwinning van dit seizoen op deze tegenstander. Zondag leidde Earvin de Randamie SCVU met 18 punten. Gylan Watamaleo van Ruckers eindigde met 16 punten tegen zijn voormalige ploeg. Donderdag nog moest SCVU met 55-57 zijn meerdere erkennen in Yellow Birds. De Gele Vogels zegevierden na een ruststand van 28-26 in het voordeel van SCVU. Dancell Leter scoorde met 15 punten het meest voor Yellow Birds. Sergio Panka deed dat met 19 punten bij SCVU. Na de 60 punten in de eerste ronde was het de tweede keer dit seizoen dat Ruckers zo’n lage score liet noteren. De ploeg heeft dit seizoen tot nu toe de meeste punten laten noteren vanwege century-scores. De laatste zo’n score kwam afgelopen donderdag tegen CLD: 151-82. De ruststand was 70-41. Safiero Fraser van Ruckers werd met 36 punten de absolute topscorer van de partij. Angelo Hyslop leidde CLD met 18 punten. CLD verloor zondag opnieuw. De Arend wees de ploeg uit Noord met 81-58 terug na een ruststand van 43-23. De topscorers waren: Jason Fonkie en Clarence Rozenblad van De Arend met elk 15 punten en Silvano Martin (CLD) 13 punten. Overige uitslagen zondag 16 juni: Heren Recreatieklasse (finale game 1): De Schakel-CLD 70-87 (33-43). Diego Chin A Sen (De Schakel) 24 punten. Ishan Kortram (CLD) 16 punten. U-12: Ballers Club Wanica wint reglementair van Yellow Birds. Donderdag 13 juni: Meisjes U-16 (finale game 1). Ballers Club Wanica-Rialto 73-41 (35-17). Janessa Reiziger (BCW) 36 punten en Cyarah Amaisi (Rialto) 31 punten.