June 17, 2019


S&J biedt jonge topsporters baan


June 17, 2019

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken biedt jonge sporters een baan aan. Het ministerie focust zich op sportgebied namelijk op de ontwikkeling van top-, jeugd-, school- en de breedtesport (bewegingsrecreatie en recreatiesport). Tegelijkertijd zullen ook onderzoek, deskundigheidsbevordering en de informatie voorziening ter hand worden genomen. Ter versterking van het ministerie  zijn enkele jonge Surinaamse topsporters zoals Miquel van Assen en Ilsida Toemere reeds aangetrokken. Binnenkort zal Tosh van Dijk ook werkzaam zijn op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Op deze manier wordt ook de gelegenheid geboden aan de jonge topsporters om hun expertise verder te benutten ter ontwikkeling van het sportgebeuren in Suriname. De nadruk zal gelegd worden op meer bewegen voor de totale samenleving, met prioriteit voor jongeren die zich moeten ontwikkelen ten behoeve van de topsport. Miquel van Assen heeft zich sterk gemaakt voor de atletiek waarbij hij met succes tijdens verschillende nationale- en internationale meetmomenten gouden, zilveren en bronzen medailles heeft behaald. Taekwondoka Tosh van Dijk heeft recent nog tijdens een internationaal toernooi in de VS, New Jersey, de gouden medaille kunnen bemachtigen en zich kunnen kwalificeren voor verschillende internationale spelen. Topatlete Ilsida Toemere, die 1 van de beste is op het onderdeel hardlopen, heeft ook succesvol een studie afgerond aan de International Olympic University in Sochi, Rusland. Het ministerie zet zich met de beschikbare middelen op allerhande manieren in om jonge Surinaamse sporters te waarderen voor hun bijzondere inzet. Dit doet het ministerie middels het organiseren van activiteiten die zich niet alleen richten op de erkenning van sporters, maar ook op het motiveren van andere sporters om zich ook in te zetten.