Advocaat wenst Brunswijk te horen in moordzaak

(foto: Ivan Summerville)

De advocaat van een in februari opgepakte verdachte in een moordzaak, wil Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk horen. De voorzitter is mogelijk de opdrachtgever in een zaak waarbij in 2002, Patrick van Dillenburg (38), werd vermoord na een mislukte roof.
Het slachtoffer was bij zijn vriendin in de Amsterdamse Jordaan toen hij werd gebeld. Van Dillenburg zei dat hij even weg moest, maar is nooit meer teruggekomen. De politie vermoedt dat hij is vermoord, omdat hij verwikkeld is geraakt in een conflict over cocaïne met Surinaamse drugsbaronnen.
Donderdag dient een eerste zitting in de rechtbank. In het onderzoek komt niet alleen de naam van Brunswijk voor, maar ook die van de crimineel August ’Segebai’ Adjoeba, die in 2008 werd geliquideerd in Amsterdam. Segebai was betrokken bij een aantal drugsroven. Hij was een goede vriend van Brunswijk. Tussen Brunswijk en Segebai enerzijds en Van Dillenburg anderzijds, zou een groot conflict zijn ontstaan, waarbij ook de vriendin van Brunswijk werd beroofd.

More
articles