June 3, 2019


2.500 kilo cocaïne uit Suriname onderschept


June 3, 2019

Ten noorden van de archipel van de Azoren, is op 27 mei in het ruim van een schip 2.500 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn afkomstig uit Suriname en de lading was verpakt in 84 balen. Het schip Gure Leire was op weg naar de kust van Galicië, Spanje. Volgens de Spaanse douane hadden de drugs als bestemming de Spaanse kust, waarschijnlijk via het Baskenland. De lading zou gecamoufleerd als vis op het vasteland worden gebracht. De gehele bemanning, bestaande uit zeven personen (Galiciërs en Basken), is gearresteerd, terwijl het schip is gesleept naar de haven van Vigo. Het schip met de lading drugs is geregistreerd in de haven van Ondarroa. De autoriteiten vermoeden dat het de bedoeling was om de drugs daar uit te laden. De operatie werd gecoördineerd door de Spaanse Customs Surveillance en de nationale autoriteiten. Het was de douanepatrouilleboot Fullmar die het schip enterde, waarna douaneambtenaren aan boord van het vaartuig gingen. Ze werden bijgestaan door internationale organisaties die strijden tegen grensoverschrijdende criminaliteit.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249