Binnenkort betalen via mobiel mogelijk

Xavier Sordam introduceerde gisteren in het Lalla Rookh gebouw de Dagcoin, een nieuw digitaal betaalmiddel dat afkomstig is van de Success Factory. Met dit systeem kunnen betalingen via een mobiel gedaan worden. “Binnenkort hoef je niet meer naar een pinautomaat”, zegt Sordam. Hij gaf verder aan dat er veel digitale betaalmiddelen in Suriname zijn, waaronder de bitcoin, maar die wordt gebruikt voor het traden.
De Dagcoin kan gebruikt worden als betaalmiddel bij bedrijven die deze accepteren.
In Suriname zijn er tot nu toe vier bedrijven die de Dagcoin accepteren: een BBQ-zaak, een auto-onderdelen zaak, een training center en een mediabedrijf. De Dagcoin kan aangeschaft worden vanuit SwipeX exchange, de online cambio van de Success Factory of bij Success Factory members.
De Success Factory is een bedrijf binnen het global sales netwerk en is opgericht in 2016 door Nills Grossberg en Kriss Ress, met het doel om te zorgen voor een digitale doorbraak binnen de financiële sector. De Dagcoin is gemaakt in Estland, het land waar volgens Sordam alles digitaal ge-beurt. Volgens Sordam is dit ook het land waar skype is ontworpen.
De Success Factory is opgericht op basis van de cashflow kwadrant. Dit houdt in dat de samenleving is opgesplitst in twee groepen. Een actieve kant, dat is de kant van de werkenden en zelfstandigen en een passieve kant, dat is de kant van de grote bedrijven en investeerders. Sordam stelt dat voor succes binnen een bedrijf drie punten belangrijk zijn: innovatie, marketing en educatie.

More
articles