May 21, 2019


‘Men is moe van deze bejaarde man’


May 21, 2019

“Men is moe van deze bejaarde man”, zegt Abop-parlementariër Edward Belfort naar aanleiding van de mogelijke lening die zal worden genomen om de Johan Adolf Pengel luchthaven te renoveren en uit te breiden. De regering is van plan om US-dollar 205 miljoen te lenen bij de Export Import Bank of China, omdat de huidige infrastructuur niet over de capaciteit beschikt om volgens de gangbare standaarden het verwachte passagiersverkeer te kunnen faciliteren. Vijay Chotkan, minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, gaf gisteren tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement aan, dat de infrastructurele investeringen bij onze luchthaven tijdig gepleegd moeten worden. Volgens Belfort zijn er hiervoor een heleboel leningen genomen door deze regering, waarvan het parlement nooit het resultaat heeft gezien. Volgens hem zal het project niet helemaal uitgevoerd kunnen worden, omdat er volgend jaar al verkiezingen zijn. ‘’Deze regering is momenteel bezig zieltjes te winnen op weg naar de verkiezingen toe”, stelt Belfort. De pas aangetreden minister van Sociale zaken en Volkshuisvesting, André Misiekaba, heeft volgens Belfort eveneens in een nieuwsblad gezegd dat het project bedoeld is om stemmen te trekken. Belfort is van mening dat de president bezig is de gemeenschap in een put te dompelen, zodat de volgende regering het moeilijk heeft om het land tot ontwikkeling te brengen. Hij geeft aan dat de regering naar een mogelijkheid zoekt om geld in haar zak te stoppen, zodat zij campagne kan voeren. “Als hij (de president, red.) dit had willen doen, had hij er genoeg tijd voor, je kon het zelfs bij mondjesmaat laten gebeuren”, aldus de parlementariër. door Yves Kloppenburg