May 21, 2019


Subisco houdt educatieve dagtocht voor scholen


May 21, 2019

N.V. Subisco International hield vanmorgen een educatieve dagtocht voor de leerlingen van de Petrus Dondersschool. Volgens Motivational speaker Priscilla ‘Pukusjani’ Dawsa, werd dit gedaan nadat de scholen een beroep op Subisco deden voor een dagtocht. Dawsa geeft in gesprek met De West aan, dat de Petrus Dondersschool één van de dertig scholen is geweest die in de maanden juni en mei een rondleiding heeft gehad binnen het bedrijf. “Het gaat om 30 scholen met in totaal 650 leerlingen. De kinderen mochten ook een bezoekje brengen aan onze Alaska, dat is het gebouw met een freezer functie”, aldus Dawsa. De leerlingen werden voorzien van een ontbijt, omdat Subisco ze ervan bewust wil maken hoe belangrijk deze maaltijd van de dag is. Het bedrijf is in de toekomst van plan zelf naar de scholen toe te gaan, omdat het heeft gemerkt dat de leerlingen erg enthousiast zijn over de rondleiding. Dawsa is van mening dat haar ‘’barki yell’’: ‘’Ik doe mijn best voor mezelf en ik maak iedereen trots, barki’’, en: ‘’I no kan druk da ju dong, if i druk im koni’’, heel goed bij de leerlingen is aangeslagen. Vandaag was de laatste dag van dit project. door Yves Kloppenburg