May 17, 2019


Ruckers ongeslagen in tweede ronde


May 17, 2019

Ruckers heeft gisteravond de tweede ronde van de heren hoofdklasse basketbalcompetitie ongeslagen afgesloten. De ploeg wonnen alle zes wedstrijden in deze fase. Gisteren lukte het tegenstander Yellow Birds niet zich te revancheren voor het verlies tegen Ruckers in de eerste ronde. De Gele Vogels moesten met 63-66 hun meerdere erkennen in de tegenstander, die op 10 maart in de eerste ronde met 87-85 zegevierde over de ploeg van Zorg en Hoop. Gisteren werden de tweede ronde van de competitie afgesloten, waarbij ook CLD en De Arend in actie kwamen. Ook De Arend won voor de tweede keer: 87-66 na de 79-67 zege op 14 maart in de eerste ronde. Ruckers, die in de eerste ronde alleen van SCVU verloor en wel op 10 februari, heeft na deze verliespartij tot gisteren acht wedstrijden op rij gewonnen. Voor Yellow Birds, dat in de eerste ronde vijf van de zes wedstrijden won en enkel van Ruckers verloor,  was het gisteren de derde nederlaag in de tweede ronde. De spelers uit Het Nest wonnen in deze fase alleen van CLD, Finabank Koi Carper en SCVU. CLD boekte op 2 mei tegen Finabank Koi Carper tot nu toe zijn enige zege van het seizoen. In de eerste ronde gingen alle wedstrijden verloren. De Arend won in de tweede ronde drie keer en verloor net zoveel. De derde ronde start op 2 juni. Aanstaande zondag gaat de best-of-five finaleserie in de dames hoofdklasse tussen De Arend en Yellow Birds van start.