May 14, 2019


Elias vraagt ruimte voor uitbetaling twk-gelden


May 14, 2019

De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft gisteren tijdens een bijeenkomst met de bond van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ), ruimte gevraagd voor het uitbetalen van de twk-gelden. Dit verklaart Jetty Melchert, waarnemend voorzitter van de bond van het SVZ, tegenover de krant.
Volgens Melchert vond de actie die voor gisteren gepland stond geen voortgang, omdat in het weekend de minister telefonisch contact met haar opnam. “Ik heb vanaf het begin aangegeven geen voorstander te zijn van acties, omdat niet de minister, maar de patiënten er de dupe van worden”, geef Melchert aan. Volgens haar is er meteen een schrijven naar de leden uitgegaan waarin zij erover geïnformeerd werden dat de acties zullen worden aangehouden, omdat de bond al om acht uur verwacht werd. “Ik ben blij dat het personeel ons de ruimte heeft gegeven om te onderhandelen”, zegt de waarnemend bondsvoorzitter.
Het personeel van de ziekeninstelling heeft tot op heden de tweede tranche van de beloofde twk-gelden nog niet ontvangen. De minister van Volksgezondheid had beloofd de gelden in drie tranches te betalen, de eerste was op 15 maart.

door Yves Kloppenburg