May 13, 2019


Waidoe stapt over naar NDP


May 13, 2019

William Waidoe, parlementariër van de Pertjajah Luhur (PL), heeft vandaag in De Nationale Assemblee (DNA) formeel meegedeeld dat hij overstapt naar de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij heeft aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons het verzoek gedaan om een andere plek toegewezen te krijgen in het parlement. “Ik wens graag per heden een andere rol te vervullen en wens te ondersteunen de fractie aan de andere zijde, NDP, en derhalve ondersteun ik de regering”, zei Waidoe. In gesprek met De West geeft hij aan dat hij voor nu niet wenst in te gaan op zijn besluit, maar na de Ramadan in details zal treden.
Geruime tijd deden al geruchten de ronde dat Waidoe een overstap zou maken naar de NDP. Hij sloot in eerste instantie een overstap naar de coalitiepartij uit, maar recentelijk gaf hij toe voor 99 procent reeds bij de NDP te zitten. De signalen in de afgelopen pe-riode wezen er sterk op dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn dat Waidoe de PL zou verruilen voor een andere partij. Een interview van zijn moeder met Apintie begin mei, heeft voor nog meer speculatie gezorgd, aangezien zij vond dat PL-voorzitter Paul Somohardjo, haar nooit enige waardering heeft gegeven als moeder van Waidoe. Volgens de moeder van Waidoe die de NDP ondersteunt, zal de PL geen zetel behalen in Nickerie zonder haar zoon als DNA-kandidaat. Volgens haar zal haar zoon in welke partij dan ook, een zetel binnenhalen.

-door Johannes Damodar Patak-