May 13, 2019


Personeel SVZ in actie


May 13, 2019

Het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) gaat vandaag, maandag 13 mei wederom in actie. Dit bevestigt Jetty Melchert, waarnemend voorzitter van de bond van het SVZ, tegenover de krant. Volgens haar zou de geplande actie te maken hebben met de twk-gelden die nog niet zijn uitbetaald. Melchert geeft aan dat de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, een lumpsum had beloofd: “De minister zou het bedrag in drie tranches overmaken. De eerste was gepland op 15 maart en is daadwerkelijk ontvangen. De tweede die gepland was voor begin mei, is tot op heden niet ontvangen.’’ De bond is volgens Melchert gisteren bij de minister op kantoor geweest en via zijn secretaresse heeft de minister laten weten niet over de gelden te beschikken. Melchert is van mening dat dit niet eerlijk is naar het personeel toe, omdat het Academisch Ziekenhuis Paramaribo wel de gelden heeft ontvangen. “Waarom kunnen de gelden wel worden overgemaakt wanneer er harde acties komen vanuit die instellingen. Wij hebben niets tegen geen enkele instelling, omdat het hun zuurverdiende geld is, maar er moet éé lijn getrokken worden”, aldus Melchert. Tijdens de actie die maandag gehouden zal worden, is er dispensatie verleend aan de Operatie Kamer en de kinderafdeling. De keuken zal ook normaal draaiende gehouden worden. “We leggen niet alles plat, omdat wij van mening zijn dat onschuldigen niet de dupe mogen worden van het wanbeleid. Mensen komen helemaal vanuit Nickerie voor een operatie, niets is dan zo lastig als dat je dan niet geholpen kunt worden”, zegt Melchert. Zij is van mening dat Elias zich niet bewust is van de verantwoordelijkheid die heeft als minister van Volksgezondheid. “Als minister zou je moeten weten dat het belangrijk is dat er enige rust dient te zijn binnen de gezondheidssector, dat je tevreden, maar bovenal gemotiveerd personeel hebt”, aldus de waarnemend voorzitter. Melchert geeft aan dat indien nodig, het bestuur het veld in zal gaan om de belangen van het personeel te behartigen. door Yves Kloppenburg