May 13, 2019


Doelgroep Walking Football in Suriname groeit


May 13, 2019

De doelgroep, namelijk 60+ voetballers voor Walking Football, is flink aan het toenemen in Suriname. Dit stelt Ashok Bainath Sah, samen met Eugéne Resida initiatiefnemer van deze voetbalsoort in ons land. Walking Football werd in december 2018 door middel van twee clinics in Suriname geïntroduceerd. “Deze tak van sport is enthousiast ontvangen door de 60+ voetballers. Wij hebben begrepen dat onder deze doelgroep het aantal sporters flink aan het stijgen is. 60+ Walking Football is precies voor deze groep bedoelt, beweging en voor sommigen het sociale aspect”, schrijft Bainath Sah. Het doet de organisatie deugd dat het aantal Walking Footballers zo snel aan het stijgen is. Op maandag 13 mei aanstaande wordt er samen met de SVB een mini Walking Football toernooi georganiseerd waaraan 4 teams zullen meedoen, namelijk een team van de SVB, een team van oud MP, een team van TAS en Faja Lobi KDS uit Utrecht. Laatstgenoemde club is speciaal naar Suriname gekomen om deze tak van sport een extra impuls te geven. Het toernooi wordt afgewerkt op het sportcomplex Owru Cul en vangt aan om 18:00 uur. Bij deze vorm van voetbal wordt er niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Ook het doel is aangepast.