May 11, 2019


‘President zet poes bij RGB om naar melk te kijken’


May 11, 2019

“De president heeft een poes gezet bij RGB om naar melk te kijken”, zegt PL-parlementariër William Waidoe naar aanleiding van de benoeming van Rabin Parmessar als minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Waidoe zegt dit op basis van het verleden van Parmessar. Volgens hem heeft Parmessar veel gesjoemeld bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en als directeur van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS). “Parmessar heeft veel gedaan bij EBS, maar niet voor mama Sranan. Zijn track record ligt daar en op basis daarvan heeft de president hem vlak voor de verkiezingen op deze post gezet. Wij moeten waakzaam zijn hiervoor”, aldus de PL’er. De regering heeft vier nieuwe ministers vervangen. Reshuffelen is volgens Waidoe een gewoonte geworden van de president. Over de overige kandidaten is Waidoe echter optimistisch gestemd. NDP-fractievoorzitter André Misiekaba is volgens hem de juiste persoon voor de post op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, gezien hij zich altijd heeft ingezet voor de verbetering van dit ministerie. Als hij het toch niet kan, dan gelooft Waidoe dat hij geen rein geweten heeft om zaken uit te voeren. Wat Vijay Chotkan en Sergio Akiemboto betreft, die ziet hij eveneens als een toegevoegde waarde bij respectievelijk de ministeries Openbare Werken, Transport en Communicatie en Natuurlijk Hulpbronnen (NH). ‘’Akiemboto heeft topprestaties geleverd bij het staatsmijnbouwbedrijf N.V. Grassalco.’’ Waidoe gelooft dat Akiemboto het beter zal doen dan voormalige NH-minister Regilio Dod-son. Chotkan zal N.V. Luchthavenbeheer verlaten voor een post bij OWT&C, waar hij ook als beleidsadviseur werkt. door Kimberley Fräser