May 11, 2019


Braziliaanse piloot uitgebrande Cessna toch omgekomen


May 11, 2019

Het lijk dat nabij de uitgebrande Cessna in het district Brokopondo nabij mast 35 langs de Afobakaweg door de politie op dinsdag 30 april j.l. werd aangetroffen, is van de 47-jarige Fernandes Freitas de Carvalho, Braziliaan van geboorte. Carvalho heeft volgens betrouwbare informatie die de redactie bereikte, zijn vliegbrevet in Paraguay behaald en beschikte ook over een identiteitsbewijs uit dit Latijns-Amerikaanse land. Uit het voorgaande kan worden opgemaakt, dat de co-piloot het ongeluk moet hebben overleefd en naar alle waarschijnlijkheid wederom Surina-me met behulp van derden heeft kunnen verlaten. Volgens meldingen vertrok het toestel van een vliegveld in het Braziliaanse Santarem met gezagvoerder Carvalho, een co-piloot en twee passagiers. Vermoedelijk in een poging de luchtvaartautoriteiten ter plekke om de tuin te leiden, vertrok men met passagiers.


Vervolgens moet men op een niet nader geïdentificeerde air strip in het noord-westen van Brazilië zijn geland, de twee mede-passagiers zijn uitgestapt en de achterste stoelen werden uit het toestel gesloopt om vervolgens drugs en extra brandstof in de cabine aan te brengen en daarna richting Suriname te vliegen. Dat het om een lang ondernomen vlucht en in de lucht bijtanken ging, is overduidelijk gebleken. De extra leiding voor de brandstofoverheveling vanuit de cabine naar de vleugel, werd niet door de brand verwoest en is door de politie die betrokken is bij het onderzoek, teruggevonden.