May 9, 2019


Marlon Oosterling bekostigt crematie 3-jarige Harkhoe


May 9, 2019

Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), bekostigt op eigen titel de crematie van de 3-jarige Jashwier Harkhoe, die 7 mei bij een brand om het leven is gekomen. Ook heeft Oosterling de familie een toezegging gedaan voor een perceel. Het huis en de inboedel van het gezin Harkhoe dat aan de Hajariweg (een zijstraat van de Kwattaweg) woonde, is in vlammen opgegaan. Gisteren heeft het gezin Stichting 1 voor 12 benaderd voor hulp. Met tussenkomst van de stichting, is Oosterling bereid gevonden de familie Harkhoe een handje te helpen. Priya Harkhoe-Roeplal, de moeder van het overleden jongetje, mocht gisteren ten kantore van 1 voor 12, de crematiekosten die gedoneerd zijn door Oosterling, in ontvangst nemen.
Mevrouw Harkhoe-Roeplal die ook moeder is van een 10-jarige dochter, zegt tegenover 1 voor 12, alles kwijt te hebben geraakt bij de brand. “Mijn grootste verlies is mijn zoontje. Door de vlammenzee en rookontwikkeling kon ik hem niet meer zien, ik kon hem niet redden.” Ook de vader is diep getroffen door het verlies van zijn zoontje.
Het gezin doet een beroep op een ieder die kan helpen. De vader vertelt dat de gehele inboedel en zelfs een auto verloren is gegaan bij de brand. Het gezin dat nu dakloos is, vraagt zowel de gemeenschap als de regering om hen te helpen om wederom een dak boven hun hoofd te hebben.
De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, heeft de familie gisteren alvast geholpen met wat levensmiddelen en heeft uit eigen zak een financiële bijdrage overhandigd aan de moeder. De voorzitter wil ook dat de gezinsleden begeleid worden. Hij heeft aangegeven zich ook sterk te zullen maken om de familie te blijven ondersteunen. In dat kader doet hij een beroep op een ieder, die het hart op de juiste plaats heeft, om de stichting enige ondersteuning te geven zodat er ook een huis voor dit gezin gebouwd kan worden, op het perceel dat Oosterling het gezin toegezegd heeft.