May 9, 2019


Geen prolongatie bekertitel voor Robinhood


May 9, 2019

Happy Boys heeft Robinhood woensdag verrassend uit de SVB bekercompetitie gewipt. De koploper uit de Tweede Divisie versloeg de eerste divisiekoploper, regerend landskampioen en Concacaf Caribbean Club Shield-winnaar met 2-1 in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion. Het was de eerste nederlaag dit seizoen voor de roodgroenen, die titelverdediger in de bekercompetitie waren. Robinhood is om het kampioenschap in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie in een felle strijd verwikkeld met Leo Victor en Inter Moengo Tapu. De landskampioen won vrijdag nog in de competitie met 4-0 van WBC. Het betrof een inhaalwedstrijd vanwege de deelname van Robinhood vorige maand aan het Concacaf-toernooi. De ploeg heeft deze ruime zege op WBC echter geen vervolg kunnen geven in de bekercompetitie, waardoor er een nieuwe kampioen komt. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-1 ruststand door doelpunten van Evani Esperance die Happy Boys na 13 minuten op 1-0 zette, maar in de 22ste minuut maakte Roxey Fer er 1-1 van. Laat in de tweede helft sloeg Happy Boys via Mugabe Doekoe toe: 2-1. Door de nederlaag lukt het Robinhood niet meer om net als vorig jaar alle drie prijzen te winnen, te weten: landskampioen, bekerkampioen en Presidents Cup. Indien de ploeg de landstitel prolongeert kan eventueel ook de Presidents Cup gewonnen worden. Die wedstrijd, welke de start van het nieuwe seizoen markeert, gaat namelijk tussen de landskampioen en de bekerkampioen van het voorgaande seizoen. In de competitie leidt Robinhood na 17 wedstrijden met 45 punten. Leo Victor en Inter Moengo Tapoe, die in het weekeinde van respectievelijk Papatam en Notch verloren, volgen als respectievelijk tweede en derde met elk 43 punten uit 18 wedstrijden. De eerstevolgende competitiewedstrijd van Robinhood is aanstaande zaterdag tegen niemand anders dan Inter Moengo Tapoe en wel om 16:30 uur in het Ronni Brunswijk Stadion. Woensdagavond stond in de bekercompetitie ook het duel tussen Junior (Tweede Divisie) en ACoconut (Eerste Divisie) op het programma. Junior zegevierde met 4-3 en plaatste zich net als Happy Boys voor de kwartfinale. Morgen wordt de reguliere competitie hervat met het duel Nishan’42-Broki.