Liquidatie tweetal heeft mogelijk groter verband

De liquidatie op Dennis Groenfelt in de nacht van zondag op maandag, staat mogelijk in groter verband. De 49-jarige Groenfelt werd bij On The Run samen met de 18-jarige Cadisha Prika door een tot nog toe onbekende persoon van dichtbij doodgeschoten. Het Nederlandse Algemeen Dagblad (AD) meldt intussen dat de in Suriname vermoorde Nederlander Dennis G. (49), hoorde bij rivalen van Ridouan Taghi, die geldt als een van de meest gezochte criminelen van Nederland.
“Het heeft er alle schijn van dat de bloedige vete tussen Nederlandse drugscriminelen opnieuw een slachtoffer heeft geëist. Bij een schietpartij in Paramaribo zijn gisteravond twee doden gevallen, onder wie de 49-jarige Dennis G. uit Utrecht. Dat bevestigt een woordvoerder van de Surinaamse politie”, aldus het AD, dat echter, in tegenstelling tot wat de politie in Suriname zegt, ook vermeldt dat er twee verdachten zijn aangehouden. Volgens het AD wordt de rol van deze verdachten nog onderzocht.
Dennis G. is, aldus het AD, geen onbekende in het criminele milieu. Hij zat in het verleden al enkele forse gevangenisstraffen uit, onder meer voor een gewelddadige overval in Nieuwegein.
Daarbij beroofde hij twee personen onder dreiging van een vuurwapen van een bedrag van ruim 70.000 euro. AD: “Volgens bronnen ging het om een overval op een rivaliserende drugsbende. Ook werd hij verdacht van een ripdeal (drugsdiefstal), waarbij hij twee slachtoffers met een vuurwapen bedreigde en vervolgens met tape aan elkaar vast bond. Daarna ging hij er met enkele duizenden euro’s vandoor.’’
De afgelopen jaren sloot Dennis G. zich aan bij de organisatie van Mustapha F., een drugscrimineel die miljoenen verdiende aan de handel in cocaïne. Hij was het eigenlijke doelwit van een liquidatie waarbij niet F. werd vermoord, maar de zoon van een Marokkaanse rechter. Sindsdien zit F. vast in Marokko. Mustapha F. is de rivaal van Ridouan Taghi, die momenteel geldt als de meest gezochte crimineel van Nederland. Over en weer zijn in de oorlog tussen deze twee bendes de afgelopen jaren al diverse slachtoffers gevallen. Zo werd de Utrechtse crimineel Hamza Ziani eind 2018 in de Spaanse kustplaats Torremolinos doodgeschoten. Ziani (34) gold als een vertrouweling van F. en zijn dood wordt toegeschreven aan het kamp-Taghi.
Het andere slachtoffer van de liquidatie is de 19-jarige Cadischa Prika. Dennis Groenfelt zat in de laadbak van een pick-up truck en Prika stond naast hem. Op foto’s is te zien dat Groenfelt achterover in de laadbak ligt en Prieka voorover op de grond. Later op de avond werd in Paramaribo-Noord een brandend voertuig aangetroffen. Het zou vermoedelijk gaan om de auto waarmee het misdrijf is gepleegd.

More
articles