April 9, 2019


77 nieuwe voertuigen voor KPS


April 9, 2019

Het Korps Politie Suriname (KPS) wordt versterkt met 77 nieuwe voertuigen van het merk Ssang Yong, Ko-rando. De symbolische overdracht vond vanmorgen plaats bij Rudisa Mo-tors Company, die in aanmerking is gekomen voor de levering. Volgens Stuart Getrouw, minister van Justitie en Politie (JusPol), zal met deze voertuigen het bestrijden van de criminaliteit vergemakkelijkt worden. De minister zei dat vanaf het begin is aangegeven, dat JusPol alles in het werk zal stellen om het veiligheidsgevoel weer terug te brengen. De voertuigen zijn een van de belangrijkste middelen om dit te bewerkstelligen. “U mag ervan overtuigd zijn dat de voertuigen adequaat zullen worden ingezet om die bijdrage te leveren aan dat veiligheidsgevoel”, aldus de minister. Hij drukte de leden van het korps die gebruik zullen maken van de voertuigen, op het hart om zorgvuldig ermee om te gaan. De minister liet ook weten dat de voertuigen niet zomaar worden afgeleverd aan de politie. De politieambtenaren zullen eerst een training moeten volgen waarin ze leren hoe ze de voertuigen moeten gebruiken. Getrouw verwacht ook een stukje sociale controle van de gemeenschap. “Ik vraag de gemeenschap om ook erop toe te zien, dat de politie op de juiste manier omgaat met de voertuigen.” De prioriteitsgebieden waar de politie met deze voertuigen zal surveilleren, zijn Paramaribo en Wanica. Eind april worden de overige voertuigen geleverd, dan zullen ook de overige districten worden aangedaan. Directeur Operationele Zaken, Lucia Redan, beloofde de minister omk alles in het werk te stellen zodat de voertuigen daadwerkelijk naar wens worden ingezet. Anand Pherai, General Manager van Rudisa Motor Company, noemde het een bijzondere dag en stelde het op prijs dat zijn bedrijf in aanmerking is gekomen voor de levering van de voertuigen. Volgens Getrouw waren er enkele voorwaarden gesteld waaraan Rudisa Motors heeft voldaan, waarbij naast de levering, ook trainingen aan het KPS-personeel zijn inbegrepen.   door Kimberley Fräser