April 7, 2019


POLITIEKE DIERENTUIN


April 7, 2019

Na de massameeting van de NDP vrijdag 29 april, heeft het volk van Suriname kennisgemaakt met een tot nu toe onbekende kant van de politici. NDP-voorzitter Bouterse noemde zichzelf een tijger die eindelijk wakker is. Edward Belfort reageerde ontstemd, omdat hij in de gemeenschap bekend staat als ‘Tigri Barba’. Hij zei dat Bouterse geen tigri, maar een tigri kati is. Voorts  zei hij dat Bouterse een bejaarde tijger is die ontwaakt is uit een winterslaap na jarenlang een wanbeleid gevoerd te hebben. Daarna kwam Wilgo Valies, hij zei zichzelf een leeuw te noemen als Bouterse zich een tijger noemt. NPS-voorzitter Gregory Rusland deed er nog een schepje bovenop door tijdens een bijeenkomst van de NPS in Moengo, te zeggen dat hij de eigenaar van de dierentuin is indien president Bouterse zegt dat hij de tijger is. Het is weinig verheffend om te horen hoe politici op elkaars uitspraken reageren. In plaats van zich hiervan te distantiëren, probeert de een de ander te overtroeven door zichzelf een leeuw of tijger te noemen. De problemen van het land worden niet besproken, er wordt gebekvecht over wie zichzelf een ‘tigri’ mag noemen. Het volk schiet hier niets mee op. Het volk wil weten wat er gedaan wordt om de gezondheidszorg te herstellen, hoe onderwijs betaalbaar zal worden, hoe de koers omlaag gebracht zal worden en wat er gedaan zal worden zodat de toekomst van ons land en onze jongeren gegarandeerd is. Wij hebben niets aan politici die elkaar verbaal te lijf gaan. Het volk van Suriname is moe van al het gekissebis. Het wil plannen zien en weten hoe de partijen die zullen realiseren.