April 7, 2019


NARCOSTAAT EN BETROKKENHEID


April 7, 2019

Nederland heeft een groot drugsprobleem en het is dan ook niet vreemd dat enkele maanden geleden hoge politiefunctionarissen zelfs toegaven dat het Koninkrijk der Nederlanden gerust als narcostaat kan worden neergezet. Niet alleen het gebruik van drugs is de afgelopen jaren in Nederland fors toegenomen, ook de productie van verschillende drugssoorten is op verontrustende wijze gestegen. Een hoge politiefunctionaris verklaarde onlangs, dat het drugsgerelateerde geweld steeds ernstiger wordt en daarbij verwees hij naar de vele schietpartijen met dodelijke afloop in vooral de grote steden van de randstad en de toename van criminele organisaties die innig verbonden zijn aan de drugshandel. De grootste krant van Nederland, De Telegraaf, (zie onze editie van vrijdag 5/4/2019), maakte deze week in een artikel onder de kop: Onderzoek naar ‘spookwoningen’ legt Surinaamse cokestroom bloot, gewag van het oprollen van een criminele bende in Den Haag waar 6.5 miljoen euro in pakhuizen werd aangetroffen. Geld dat grotendeels  moet zijn verdiend  met cocaïnesmokkel vanuit Suriname. Bij de razzia’s van de politie werden ook vuurwapens afkomstig  uit een justitieel wapendepot en grote hoeveelheden drugs, sieraden en merkkleding, aangetroffen. De verdachten in deze zaak werden aangehouden in peperdure appartementen in hoofdzakelijk Den Haag  en wel in de wijk Ypenburg. Bij deze actie werden vier mannen met een Surinaamse achtergrond aangehouden. Het viertal zou verantwoordelijk zijn voor het smokkelen van tonnen cocaïne richting Nederland via de Belgische haven Antwerpen. Ook de politieman Donovan A. uit Rijswijk, zou deel uitmaken van deze cocaïne smokkelbende. De politieman in kwestie werkte op het hoofdbureau van politie in Den Haag en adviseerde de korpsleiding.  De politieman zou volgens het bericht in De Telegraaf, oneigenlijk gebruik hebben gemaakt van politiesystemen om informatie door te spelen aan derden. Hieruit blijkt dat de criminelen via Donovan A., zelfs ingang hadden binnen de Nederlandse politie. In de voormelde spookwoningen woonde volgens de melding in De Telegraaf, het zwaarste segment  van de georganiseerde misdaad in Nederland. Tot zover delen uit het bericht van De Telegraaf. Opnieuw komt glashard naar voren dat de Surinaamse drugsmaffia op aanzienlijke en onverschrokken wijze, binnen de Nederlandse samenleving opereert en dat er zelfs infiltratie is binnen de politie in dat land. Onlangs meldden wij nog, dat er ook al aanhoudingen zijn verricht binnen het douanekorps in de havenstad Rotterdam. Daar zouden douaneambtenaren voor forse bedragen bepaalde containers waar vermoedelijk drugs in werden vervoerd, hebben laten passeren of een ondeugdelijke visitering hebben toegepast. De recente onthullingen in De Telegraaf geven wederom aan hoe diep we zijn gezonken en hoe intensief wij betrokken zijn geraakt bij de grensoverschrijdende misdaad. Is het daarom vreemd, dat er nu allerhande restricties worden doorgevoerd bij bankovermakingen naar het buitenland en dat er bepaalde correspondentiebanken zijn die in het verleden zaken met ons wilden doen, maar nu zeer voorzichtig zijn om bijvoorbeeld kredietbrieven van ons te aanvaarden. Komt ervan als we ‘revo’ exponenten binnen een overheid hebben die alles behalve over een schone leest beschikken en ook nog gepositioneerd zijn op schakelfuncties in de publieke sector en de parastatalen. Waarom wordt anders de 19.5 miljoen euro nog steeds niet vrijgegeven door het Nederlandse Openbaar Ministerie? Daar moet toch binnenkort een uitleg over komen, zij het uit Nederland of van onze financiële en monetaire autoriteiten. De waas die al maanden hangt over deze affaire, moet naar onze mening doorbroken worden.