April 5, 2019


SLM vlucht kreeg te maken met sterke windstoot


April 5, 2019

De SLM vindt het jammer te vernemen dat verscheidene sociale media kanalen en online kranten, er melding is gemaakt als zou er iets mis zijn gegaan bij de landing van vlucht PY993/3 april 2019, uitgevoerd door de Airbus A340 van Air Belgium. Tijdens de landing kreeg het vliegtuig te maken met een plotselinge sterke windstoot, waardoor de bemanning van de cockpit genoodzaakt was volgens internationale voorgeschreven luchtvaart veiligheidsmaatregelen te handelen. Er werd een go-around (doorstart) uitgevoerd en de landing daarna geschiedde kundig en veilig. Zoals gebruikelijk, werden de passagiers door de captain geïnformeerd met betrekking tot het bovenstaande. In de luchtvaart is een go-around geen ongebruikelijke procedure en alle piloten worden hiervoor getraind.