Surinaamse ruiters succesvol in Costa Rica

De Surinaamse ruiters die van 27-30 maart hebben deelgenomen aan de Internationale Paardenspringwedstrijden in Costa Rica zijn succesvol teruggekeerd.

Shaylee Giskus eindigde in de klasse 70cm op de tweede plek, terwijl Caelyn Giskus op alle drie wedstrijddagen in de prijzen viel. Kers op de taart was uiteindelijk de prestatie van Shaun Lim A Po, die in de klasse 1.20 meter op de dag de eerste plek behaalde en in het algemeen klassement als tweede eindigde. De overige ruiters die Suriname uitbrachten tijdens dit toernooi waren: Ishani Robles en Kenneth Lim A Po.

Het toernooi is voor Suriname succesvol afgerond, doordat meerdere van onze ruiters in de prijzen vielen. Iedere klasse had 3 dagen toernooi met een prijs per dag en een overall prijs voor de drie dagen.

Shaylee Giskus sprong in de klasse 70 cm. De eerste twee dagen heeft zij heel goed gereden, maar helaas waren deze resultaten niet genoeg om in de prijzen te vallen. Op de derde dag heeft zij er nogmaals voor gestreden en na een hele spannende wedstrijd is zij op een tweede plaats geëindigd.

Caelyn Giskus leverde net als haar zusje een hele goed prestatie. Zij wist zich op alle drie wedstrijddagen te verzekeren van prijzen en ook een overall plaatsing in de klasse 80cm. Op de eerste dag heeft Ca-leyn een hele mooie rit gereden wat goed was voor de tweede plaats.

Op de tweede en derde dag was zij ook heel consistent en behaalde op beide dagen de derde plek. Met de mooie resluaten van Caelyn op alle drie wedstrijddagen is zij in het algemeen klassement op de tweede plaats beland in de klasse 80 cm.

Ishani Robles die heeft deelgenomen aan de wedstrijden in de klasse 90 cm en Kenneth Lim A Po in de klasse 1 meter hebben beide ook heel goed gepresteerd. Beide ruiters hebben tijdens de drie wedstrijddagen hard gestreden, maar konden zichzelf helaas niet

verzekeren van een podiumplek. Ishani heeft tijdens de eerste en tweede dag een 8ste en 9e plaats behaald, terwijl Lim A Po op de tweede dag de 7e plaats pakte.

Shaun Lim A Po heeft deelgenomen in de klasse 1.20 meter waar het ook op alle drie dagen er heel spannend aan toe ging. Na een hele mooie rit op de eerste dag wist hij het het top de eerste plaats te schoppen zodat het volkslied van Suriname werd afgespeeld tijdens de prijzenceremonie.

Ook op de tweede en derde dag heeft Shaun prachtige resultaten geleverd. Op de tweede dag werd hij zesde en op de derde dag eiste de Surinamer de tweede plek op.

Deze mooie resultaten leverden hem in het algemeen klassement de tweede plaats op.

Het team van de Ponderosa Equestrian Center blikt terug op een geslaagd toernooi in Costa Rica. Het team gaat zich nu voorbereiden op de volgende wedstrijden later deze maand op Guadeloupe.

More
articles