Valies bezorgd over onderwijs

De ex-voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), Wilgo Valies, is van mening dat leerkrachten beter voorbereid moeten worden op gewelddadige situaties, bijvoorbeeld waarin leerlingen met elkaar op de vuist gaan. Onlangs verscheen er een filmpje op sociale media, waarbij een leerling een medeleerling over de grond sleurt. Valies geeft aan dat het onderwijs zeer zorgwekkend aan het worden is. De leerkrachten moeten er volgens hem alles aan doen om de leerlingen op het rechte pad te houden.
“Het komt de laatste tijd vaker voor dat leerlingen op de vuist gaan”, zegt valies. Volgens hem heeft dat ook te maken met de situatie in het land. Leerlingen zijn gauw op hun teentjes getrapt en nemen problemen die thuis spelen, mee naar school. Valies is van mening dat ervoor de leerlingen meer recreatie moet komen, ook moet er een zodanig systeem gecreëerd worden dat leerlingen meteen in de maatschappij terecht kunnen. “Leerlingen raken al gefrustreerd wanneer ze ontdekken dat ondanks het feit dat er aan hen gezegd wordt te blijven studeren, er niets voor hen weggelegd is in de maatschappij ”, geeft Valies aan.
Hij maakt zich ook zorgen over het veelvuldig gebruik van mobieltjes, waarmee van alles wordt opgenomen en op sociale media gepost. “Scholieren moeten gaan beseffen wat op sociale media kan en wat niet”, aldus de ex-voorzitter.

More
articles