Gajadien houdt voet bij stuk over corruptiezaken

Asiskoemar Gajadien (VHP) heeft gisteren in het parlement voet bij stuk gehouden door te stellen dat de regering bewust informatie heeft achtergehouden met betrekking tot het onderzoeken van corruptiezaken door de procureur-generaal (PG). Gajadien zegt meerdere malen duidelijkheid te hebben gevraagd aan de regering over zaken die opgestuurd zouden moeten worden, maar niet werden opgestuurd. Gajadien zei dat het voor hem duidelijk is dat deze regering misstanden met de mantel der liefde bedekt en dat ze zaken niet wil onderzoeken.
Over de corruptiezaken die bij de PG liggen, zegt Gajadien dat er zogenaamd dossiers zijn opgestuurd, terwijl juist bewijsmateriaal dat zou moeten leiden tot een goed onderzoek, is weggelaten. Vicepresident Ashwin Adhin zei daarop dat het lid verregaande uitspraken heeft gedaan en de regering heeft beschuldigd als zou ze opzettelijk informatie hebben weggelaten in de rapporten aan de PG. Adhin zei dat de regering continu in dialoog is met de PG en dat er altijd informatie is verstrekt bij correctie of verduidelijking. Ook haalde hij aan dat de regering dat nooit heeft gedaan.
Ook assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, heeft hierop gereageerd door te zeggen dat de regering de informatie heeft opgestuurd die door de PG gevraagd is.
Mahinder Jogi (VHP) ondersteunde Gajadien in hetgeen hij naar voren had gebracht. Hierop zei Geerlings-Simons dat wat de parlementariërs stellen, een verhaal is, totdat zij komen met bewijs dat het waar is. “Als u geen andere correspondentie tussen PG en de minister van Financiën kan indienen, houden we aan wat is ingediend waaruit blijkt dat de regering de PG om informatie heeft gevraagd, de informatie heeft gekregen, de PG opnieuw heeft gevraagd naar verbeterde documenten en die ook gekregen. Daarmee is het verhaal dat regering geen informatie heeft gegeven aan de PG ontkracht”, aldus Geerlings-Simons.
Gajadien verwees eerder ook naar een geval bij het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, waarbij advocaten zouden zijn betaald voor ambtenaren die in de fout zijn gegaan. Ondanks de correctie van de vicepresident en de assembleevoorzitter, bleef Gajadien erbij dat het zijn mening is dat de regering veel te lang heeft gewacht om informatie te verstrekken, waardoor bewijzen zijn weggemaakt.

 

door Priscilla Kia

More
articles