BuZa lanceert e-visa en e-toeristenkaart in Suriname

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op maandag 29 april in de Banquet Hall van Hotel Torarica, de e-visa en e-toeristenkaart officieel gelanceerd. Bij dit historische moment werd ook de website voor de online service geïntroduceerd door vicepresident Ashwin Adhin. Directeur Al-gemeen Beheer Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Luziano Truideman, zei desgevraagd dat er al geruime tijd hard gewerkt is aan dit online systeem. De digitale versie van de e-visa en e-toeristenkaart zal veel voordelen met zich meebrengen. De afgedrukte documenten namen veel tijd in beslag en ging ook gepaard met hoge kosten. Nu kan middels het aanmaken van een account en het volgen van enkele stappen via een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding, zowel de aanvraag als betaling digitaal worden gedaan. Vervolgens ontvangt men per e-mail de opgevraagde reisdocumenten. De directeur deelde mee dat het toepassen van de iDEAL-online betaalmethode ook wordt bekeken. Een groot deel van de Surinaamse diaspora in Nederland maakt al geruime tijd gebruik van de Personen van Surinaamse Afkomst (PSA-kaart) om visumvrij af te reizen naar Suriname. Toeristen die nog geen gebruik maken van de PSA-optie, kunnen de e-visa en e-toeristenkaart online aanvragen die zij per e-mail krijgen toegestuurd. VFS-Global heeft zelf geïnvesteerd voor de bouw van de website, zowel de back office als de customer service, hetgeen betekent dat aan dit project geen kosten voor Suriname verbonden zijn.

More
articles