SNL en PVV bekeren verder

SNL en PVV hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de SVB bekercompetitie. In het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion stonden de ploegen van de gewapende machten respectievelijk tegenover Nishan’42 en Deva Boys. PVV klopte Nishan’42 met 2-0, terwijl SNL met 1-0 van Deva Boys won.

SNL had het niet al te makkelijk tegen Deva Boys. De tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen, maar uiteindelijk kwam SNL als winnaar uit de strijd. Deva Boys-coach Marlon Prisiri zag zijn team veel kansen creëeren, maar die niet benutten. “De voorhoe-de heeft gefaald”, aldus de oefenmeester, die aangaf dat twee van zijn aanvallers geblesseerd zijn. Een viel geblesseerd uit, terwijl de andere vanwege een lichte blessure niet kon meespelen. Volgens Prisiri gebruikte hij het treffen ook als generale voor de eerstvolgende competitiewedstrijd in de SVB Tweede Divisie, en wel tegen Flora.

SNL-aanvoerder Orpheo Wirip meent dat het spel van zijn ploeg niet echt tot uiting is gekomen. Vooral de afwezigheid van clubtopscorer Renzo Akrosie heeft hieraan ten grondslag gelegen. Behalve dat zijn gemis voelbaar was, moest SNL aan de hand van het spel van de tegenstander ook enkele wissels plegen. Volgens Wirip heeft de militaire ploeg de tegenstander ook onderschat, dit omdat Deva Boys een klasse lager speelt en SNL in de hogere Eerste Divisie uitkomt.

“Maar we zijn blij met de overwinning,” aldus Wirip, die benadrukt dat SNL er alles aan zal doen om de bekerfinale te bereiken. Wirip: “In de voorgaande drie bekercompetities zijn we nooit verder dan de halve finale gekomen. We gaan alles op zetten om dit jaar de finale te halen.”

door Ivan Summerville

 

More
articles