In laatste vijf ontmoetingen: Suriname en Guyana houden elkaar in bedwang

Suriname en Guyana hebben elkaar in hun laatste vijf ontmoetingen in bedwang weten te houden voor wat betreft overwinningen en doelpunten. Waar ons land drie van de vijf keer won, scoorden de westerburen in de vijf laatste ontmoetingen zes keer tegen vijf doelpunten voor Suriname.

Drie van die wedstrijden betroffen vriendschappelijke duels, een in het kader van de Digicel Cup en een in het kader van de Caribbean Cup.

De nationale senioren selecties van beide landen staan op zaterdag 16 maart aanstaande wederom tegenover elkaar in een vriendschappelijke interland. Het decor is dan het Asraf Peerkhan Stadion in Nickerie. In het rijstdistrict worden dan voor het eerst in de geschiedenis een interland voetbalwedstrijd gespeeld. Het betreft ook de 68e interland tussen Suriname en Guyana.

Voor beide landen dient deze wedstrijd als voorbereiding op de Concacaf Nations League-wedstrijd. Guyana komt dan uit tegen Belize en Suriname neemt het op tegen St.Kitts & Nevis.

In het veld van 34 landen in de Concacaf Nations League, waar er als drie speelronden achter de rug zijn,  staat Guya-na op de achtste plek met 6 punten. Het buurland won twee keer en verloor een keer. Suri-name is zestiende met 4 punten. Natio won, verloor en remiseerde elk een keer.

De selectie van Suriname bestaat uit de spelers: Claidel Kohinor (Robinhood); Sersinio Profijt (Leo Victor); Cherwin Doorson (West United); Rivaldo Soesman (West United); Ivanildo Misidjan (Leo Victor); Purcy de Baas (Leo Victor); Ervin Tjon A Loi (West United); Anduelo Amoeferie (Inter Moengo Tapu); Isiah Helstone (Robinhood); Sergino Eduard (Inter Moengo Tapu); Ronaldo Kemble (Transvaal); Brian Elshot (Leo Victor); Roxey Fer (Robinhood); Stefano Rijssel (Robinhood); Dimitri Apai (W. Connection, Trinidad); Rievaldo Doorson (Transvaal); Renzo Akrosie (SNL); Gilerto Cronie (Leo Victor); Cerezo Haabo (Inter Moengo Tapu); Zerguinho Deira (Transvaal); Abraham Graves (Robinhood); Ayad Godlieb (Robinhood); Ivenzo Comvalius (Transvaal)

Donnegy Fer (Portmore United, Jamaica)

De resultaten van de laatste 5 wedstrijden tussen Suriname en Guyana

Datum                                  Team A Team B Uitslag                  Soort wedstrijd

17.10.2010                           Suriname             Guyana                0-2                          Digicel Cup

09.06.2011                           Suriname             Guyana                1-0                          Vriendschappelijk

30.04.2015                           Suriname             Guyana                1-0                          Vriendschappelijk

21.02.2016                           Guyana                Suriname             2-0                          Vriendschappelijk

08.10.2016                           Suriname             Guyana                3-2                          Caribbean Cup

More
articles