Yellow Birds verspeelt ongeslagen status

Het had er veel van dat Yellow Birds gisteravond zijn ongeslagenschap in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie zou verruimen met een zege op Ruckers. Echter, de regerend landskampioen uit Zorg en Hoop, verspeelde die status door een riante voorsprong uit handen te geven en uiteindelijk na tweemaal verlenging met 85-87 onderuit te gaan. Dit maakt dat alle ploegen in de hoofdklasse minimal een wedstrijd in de eerste ronde verloren hebben. Zondag speelden de ploegen namelijk hun laatste wedstrijd van de eerste ronde, die donderdag wordt afgesloten met het treffen tussen CLD en De Arend.

De Gele Vogels gaven in de eerste quarter een voorsprong uit handen en hadden daarna moeite Ruckers van zich af te schudden. De ruststand was 34-32 in het voordeel van de ploeg uiit ‘Het Nest’.

Yellow Birds leunde in de derde fase op een minimale voorsprong van twee punten, maar zag Saferio Fraser aan het einde van deze speelperiode Ruckers langszij brengen: 51-51. In de vierde fase waren de rollen omgekeerd met een lichte voorsprong voor Ruckers, dat uiteindelijk met 67-67 een verlenging moest afdwingen. Het was Ferlaino Krak die met een vrije worp de score met nog 44 seconden te spelen gelijk trok, nadat Björn Ewijk Ruckers op 67-66 had gezet.

In de eerste verlenging bleven de twee teams aan elkaar gewaagd. Er restten slechts 1.2 seconden toen Gylan Watamaleo de ploeg van Ruckers met 77-75 een zeker lijkende zege leek te bezorgen, echter bij de daaropvolgende aanval van Yellow Birds beging ploeggenoot Fraser een overtreding op Dancell Leter, die op dat moment een three-point poging ondernam. Leter scoorde de eerste twee pogingen en faalde bij de derde poging de partij in het voordeel van Yellow Birds te beslissen.  Met 77-77 betekende dit een tweede verlenging. Het was voor de Gele Vogels in deze fase passen en meten daar spelers als Ferlaino Krak, Donyell Samson en Le-ter in foultrouble zaten. Samson en Krak bereikten halverwege de tweede verlenging het maximale aantal persoonlijke fouten en Ruckers trok uiteindelijk met 87-85 aan het langste eind.

Leter had met 30 punten de grootste bijdrage voor Yellow Birds, terwijl Watamaleo Ruckers met 21 punten leidde.

Eerder op de avond wees SCVU de ploeg van De Schakel met 74-47 terug. De topscorers waren: Panka Sergio (SCVU) 20 punten en Henar Jamal (De Schakel) 15 punten.

De 47 punten van De Schakel zijn de derde laagste score dit seizoen in de heren hoofdklasse. Op 24 januari kwam CLD tot 49 punten tegen De Schakel (49-61), terwijl Finabank Koi Carper op 10 februari 42 punten liet noteren, eveneens tegen De Schakel: 42-79.

More
articles