March 11, 2019


Terrein Wijdenboschbrug verwaarloosd


March 11, 2019

Het terrein van het landhoofd van de Wijdensboschbrug meer bekend als de Ondro Broki aan de kant van Meerzorg, is al geruime verwaarloosd. Er ligt vuil en er hangt een enorme stank, veroorzaakt door dode vissen. Het terrein staat ook onder hoog wied. De pilaren van de brug zijn beklad. De plaats die vroeger een trekpleister was voor de bezoekers van Commewijne, ligt er nu verlaten bij. Ingrid Karta-Bink, PL-parlementariër van Commewijne en gewezen districtscommissaris van het district, zegt desgevraagd dat het te betreuren is dat mensen zo omgaan met het landhoofd van de brug. Zij geeft aan dat het terrein van het landhoofd een mooie spot is om foto’s te schieten en te genieten van het uitzicht van Paramaribo, de brug en de vissersboten en schepen die langs varen. “Vooral in de avond is het magisch”, stelt Karta-Bink. Zij haalt aan dat toen zij burgermoeder was van het district, een bewoner nabij het landhoofd over een vergunning beschikte voor een eetcafé en dat er ook markt werd gehouden. Karta-Bink weet niet waarom hieraan een einde is gekomen, maar vermoedt dat het misschien met de animo van bezoekers te maken heeft. Karta-Bink zegt dat de brug ons land enorm veel geld heeft gekost en dat mensen de brug daarom dienen te koesteren. Zij benadrukt dat het ook de verantwoordelijkheid is van alle Surinamers en ervoor te zorgen dat het terrein van het landhoofd schoon en netjes blijft. “Dump je vuil niet, maar neem het mee.’’ Zij heeft inmiddels een beroep op het Directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie gedaan om het landhoofd aan te pakken. Haar is meegedeeld dat de afdeling Openbaar Groen van Commewijne, twee weken terug vier trucks met vuil heeft opgeruimd. Er wordt gewerkt aan een structurele aanpak van het probleem. Karta-Bink betreurt het ten zeerste dat er zo wordt omgegaan met bezittingen van ons land. Karta-Bink stelt voor dat het terrein van het landhoofd verfraaid wordt. Zij geeft aan dat aan weerszijde van de brug een recreatieplek kan komen, waar bezoekers kunnen genieten van het uitzicht op de stad en op de tempel. -door Johannes Damodar Patak-