Eerste kampioenen Powerlifting & Strongman Federation

Afgelopen zaterdag zijn tijdens wedstrijden bij zwembad Spetter aan de Ringweg de eerste kampioenen van de Suriname Powerlifting & Strongman Federation (SPSF) gekroond.

De wedstrijden vonden plaats na de officiële overdracht van de powerlifting sport van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) aan de SPSF.

Aaneensluitend vond de eerste wedstrijd, te weten The Squat Competition plaats.

De SPSF wordt geleid door Werner Soekias. De overige bestuursleden zijn: Elvin Lioe A Njie (ondervoorzitter), Anne Marel Linger (penning meester), Jolanda Kertopermono (secretaris), Wendel Setropawiro (1e commisaris), Anthony Gajadhar (2e commisaris), Stefani Tjon-A-San (public relations), Donovan Dongo (1e bondscoach) en Sherman Margaret (2e bondscoach).

Volgens Soekias is de vraag naar competities en wedstrijden voor deze takken van sport in de laatste jaren flink toegenomen. Vandaar dat er besloten is een aparte powerliftingbond op te richten. De bond zal wedstrijden op de nationaal en internationaal niveau organiseren.

More
articles