Albert Nibte schiet Leo Victor weer aan kop

Het blijft spannend in de SVB/ Telesur Eerste Divisie competitie. Leo Victor die in de vorige speelronde zijn eerste nederlaag van dit seizoen leed, was afgelopen vrijdag verplicht te winnen om in de race voor de titel te blijven. In het Dr. Ir.Franklin Essed Stadion namen de Leeuwen het op tegen over WBC. Het was Albert Nibte die Leo Victor uiteindelijk naar een 4-3 zege schoot.

De overige doelpunten kwamen van Jetro Rees, Jeame Naana en Ivanildo Misiedjan, terwijl clubtopscorer Giovani Drenthe tweemaal voor WBC scoorde en verder Pahleta Moraes.

Drenthe zegt dat hij en zijn teamgenoten zich er van bewust waren dat het een must win duel was voor de opponent. Met dit in gedachten hebben zij zich heel goed voorbereid. Echter kwam het, aldus de doelpuntenmaker, door eigen fouten dat WBC punten verspeelde. Volgens Drenthe heeft zijn ploeg de tegenstander te veel ruimte gegeven en corners veroorzaakt. Uit deze corners kwam Leo Victor ook tot scoren. Hij zegt dat WBC harder gaat trainen en fouten gaat corrigeren.

Nibte toonde zich ingenomen met zijn winnende treffer. “Het voornaamste is dat we de drie punten hebben binnengehaald. Het was niet makkelijk. We stonden 3-1 voor en zijn de tegenstander daarna gaan onderschatten. Uiteindelijk moesten we zaken anders aanpakken. Dit resulteerde in de overwinning en zijn we weer in de race voor de titel.”

Leo Victor neemt het vrijdag aanstaande op tegen Robinhood, de nummer 2 op de voorlopige standenlijst.

Uitslagen overige wedstrijden: Papatam-Robinhood 1-2 (0-1); Santos-SNL 0-1 (0-0); West United-Notch 3-1 (0-1); Boto-pasi-Nishan’42 1-1 (1-1); Voorwaarts-PVV 1-1 (1-1); ACoconut-Broki 3-3 (0-1).

More
articles