Protestgroep tegen rij-en voertuigenbelasting staat op scherp

De protestactie die gisteren gehouden werd tegen de rij- en voertuigenbelasting, is naar tevredenheid verlopen. Dit zegt Lioneel Zweers, trekker van het protest tegenover De West. Zweers heeft op 23 en 28 februari protesten gehouden. Hij kreeg hierbij de ondersteuning van Xaviera Jessurun van The Next Generation Movement (NGM).
Zweers geeft aan dat hij voor nu op scherp staat en dat er gekeken wordt naar de uitspraak van de rechter in de zaak waarbij de politieke partij STREI! de staat naar de groene tafel heeft gesleept voor het opschorten van de Wet Rij- en Voertuigenbelasting. “Na de uitspraak zullen wij de verder te nemen stappen bekijken. We staan in ieder geval scherp”, benadrukt Zweers.
Hij vertelt dat gisteren de burgers duidelijk hebben laten merken dat zij ontevreden zijn met de nieuwe belasting.
Terwijl de actievoerders aan het protesteren waren, stond erbij het hoofdkantoor van de EBS een lange rij mensen die de rij- en voertuigenbelasting gingen betalen. Zweers merkt op dat mensen toch zijn gaan betalen, omdat zij niet tegen de wet in willen handelen. De wet is in het parlement goedgekeurd en inmiddels afgekondigd door de president. ‘’Dat betekent dat een ieder zich dient te houden aan deze wet. Mensen hebben onder protest voldaan aan hun belastingverplichting”, zegt Zweers.
Jessurun geeft eveneens aan dat het volk heeft laten zien het niet eens te zijn met de rij- en voertuigenbelasting. Zij haalt aan dat er op dit moment vijf groepen zijn binnen de samenleving: de groep die heeft betaald, de groep die nog in de rij staat om te betalen, een groep die wel wil, maar niet kan betalen, een groep die bezwaar heeft aangetekend en wacht op het vonnis van de rechter en een groep die uit principiële redenen niet betaalt. De activiste geeft aan dat hiermee de chaos in onze samenleving compleet is. Er wordt nu gewacht op de regering. “Het volk heeft zijn deel al gedaan, nu moet de regering inkomen”, aldus Jessurun.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles