Harde werk Stichting Wan Okasi beloond

Het harde werk van de Stichting Wan Okasi om mensen met een beperking zoveel mogelijk onafhankelijk te maken, is vandaag eindelijk beloond. Een langverwachte droom is uitgekomen. Vandaag heeft de stichting officieel haar eigen zorgvervoer gelaunched, terwijl ook een nieuw kantoor in gebruik is genomen. Met de komst van het zorgvervoer zal het veel gemakkelijker worden voor mensen met een beperking om zich te verplaatsen. Het gaat hierbij om een aantal bussen, rolstoelen en moderne scootmobielen. Deze dag, 1 maart, is mag met recht een onvergetelijke dag voor de stichting en haar leden genoemd worden.
Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft het terrein van het revalidatiecentrum beschikbaar gesteld als parkeerruimte voor de bussen. Ook is een kantoor beschikbaar gesteld voor de centrale. Claudia Marica-Redan, directeur AZP, zegt dat er eindelijk adequaat vervoer beschikbaar is voor de mens met een beperking. “Mensen met een beperking hoeven niet meer te betalen voor paramedische diensten.” Deze aankondiging leek te mooi om waar te zijn, maar werd bevestigd door Rick Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds (SZF).
Vanaf 1 maart mogen de mensen gratis gebruikmaken van de diensten en de faciliteiten van het revalidatiecentrum. Volgens Kromodihardjo zal het SZF op basis van declaratie, het AZP vergoeden voor de diensten. Overigens bood hij ook emplooi aan drie mensen met een beperking bij het SZF onder de voorwaarde dat zij gebruik maken van het zorgvervoer van de stichting. Voorts kondigde hij aan dat een deel van de premie van de vrijwillige verzekerden bij het SZF bestemd zal worden voor de garantie van het zorgvervoer.
De stichting zal een trendsetter zijn in het zorgvervoer vanwege het moderne systeem dat daarmee gepaard gaat. De bussen, bestemd voor het vervoeren van mensen met een beperking, zijn allemaal voorzien van camera’s voor de veiligheid van de chauffeur en de passagier. Daarnaast beschikken ze over een GPS-systeem dat niet alleen aangeeft waar de bussen zich bevinden, maar ook hoeveel brandstof verbruikt wordt en de snelheid waarmee er gereden wordt. In het nieuwe kantoor zal de centrale zich vestigen en van daaruit zal de controle plaatsvinden.

door Priscilla Kia

More
articles