De Arend bezorgt De Schakel derde verliespartij

De Schakel heeft donderdagavond zijn derde verliespartij geleden in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie. De ploeg uit de Van Idsingastraat ging tegen De Arend met 69-76 onderuit. De Schakel leidde bij de rust met 34-31, maar gaf deze voorsprong na de spelhervatting uit handen. Emile La Rose van De Arend werd met 25 punten de absolute topscorer. Bij De Schakel scoorde Gideon Wielingen het meest: 17 punten.

De Schakel heeft in vijf wedstrijden slechts twee keer gewonnen, van Finabank Koi Carper en CLD. De ploeg verloor verder van Yellow Birds en Ruckers. Voor De Arend was het ook pas de tweede zege. Eerder won de ploeg uit Frimangron van Finabank Koi Carper, maar verloor het van Ruckers, Yellow Birds en SCVU.

In de heren eerste klasse was de ploeg donderdagavond wel succesvol, want buurtgenoot Rialto werd na een 40-25 ruststand met 76-53 geklopt. Jehuvel Groenewoud leidde De Arend met 23 punten. Davierro Dompig scoorde 30 punten voor Rialto.

CLD wees SCVU in de jongens U-19 klasse met 62-59 terug, dit na een 37-29 ruststand in het voordeel van SCVU. Russel Cairo werd met 20 punten CLD’s topscorer. Bij SCVU was dat Lordenzio Weibolt met 17 punten. In dezelfde klasse ging Fina-bank Koi Carper na een 42-21 rust-score met 77-46 langs De Arend. Topscorers: Donnevan Rellum (Finabank Koi Carper) 21 punten en Donnegee Stedenburg (De Arend) 10 punten.