Robinhood nieuwe koploper Eerste Divisie

Robinhood is de nieuwe koploper in de SVB/Telesur Eerste Divisie. De roodgroene formatie won gisteravond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met 2-1 van Papa-tam uit Albina.

Robinhood neemt de koppositie over van Leo Victor, die zaterdag in het Ronnie Brunswijk Stadion met 0-1 verloor van Inter Moengo Tapu. Robinhood profiteerde gisteren dus van deze nederlaag en neemt de eerste plek met een wedstrijd meer gespeeld over van de Leeuwen, die overigens vrijdag aanstaande in actie, komen tegen WBC en wel om 20:00 uur in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion.

Voor Robinhood vonden Abraham Graves en de ingevallen Stefano Rijssel het net, terwijl Wensley Biaka dat deed voor Papatam.

Volgens Robinhood-coach Roberto Godeken was het niet al te makkelijk tegen de laagvlieger. “Papatam heeft aardig voetbal laten zien, maar ze gaven heel veel verkeerde passes en namen ook verkeerde beslissingen.” Volgens de oefenmeester kwamen de opdrachten aan zijn speler ook niet volledig tot uiting. Hierover werd er in de rust gesproken en in de tweede ging het veel beter. De overwinning is een belangrijke voor Robinhood.

Godeken benadrukt dat zijn team geen punten mag laten liggen. De eerstvolgende tegenstander is meteen een pittige, namelijk Leo Victor.

Papatam-doelman Ronny Aloema is tevreden over de prestatie van zijn ploeg. Hij zegt dat de ploeg uit Albina kampt met wat organisatorische problemen. Aloema is gehaald om de organisatie en het spel positief te helpen beïnvloeden. Volgens Aloema wisten hij en zijn teamgenoten dat het een moeilijke partij zou worden. Het team heeft gestreden voor wat het waard was en is dan ook tevreden met de uiteindelijke score.

door Ivan Summerville

 

More
articles