Thaiboksers Deel en Atomang naar WK in Thailand

De thaiboksers Andy Atomang en Nigel Deel van First Class Gym vetrekken op 8 maart aanstaande naar Thailand voor deelname aan de wereldkampioenschappen thaiboksen. Atomang, Deel en trainer Beni-to Linger arriveren op 10 maart. De wereldkampioenschappen vangen op 12 maart aan.

In het afgelopen weekend hebben de vechters een trainingskamp afgedraaid op Republiek. Atomang en Deel zijn al enkele weken in voorbereiding op de wedstrijden die onder auspiciƫn van de World Muathai Federation gehouden zullen worden. Het is vooralsnog niet bekend wie hun tegenstanders zullen zijn, maar bekend is dat de wereldkampioenschappen in een toernooivorm afgewerkt zullen worden waarbij elke vechter maximaal vier keer in actie komt.

Voor Atomang en Deel wordt het niet echt een zware opgave omdat ze volgens de trainer reeds op internationaal niveau zijn uitgekomen en ook goed hebben gepresteerd. Atomang werd in 2017 en 2018 Pan-Amerikaans kampioen, terwijl Nigel Deel in 2017 de tweede plaats behaalde tijdens de Pan-Amerikaanse kampioenschappen. De vechters zeggen in goede voorbereiding te zijn en verwachten niets minder dan met een titel huiswaarts te keren. Coach Linger zegt dat de kosten voor deelname uit eigen zak en met ondersteuning van enkele sponsoren zijn gedekt.

door Ivan Summerville

 

More
articles