Robinhood wil niet afhankelijk zijn

Robinhood wil in de strijd om (prolongatie van) de landstitel niet afhankelijk zijn van de resultaten van andere teams.

De roodgroenen wonnen zaterdag in Nickerie met 5-1 van Santos en na het duel zei coach Roberto Godeken dat er gefocused was op een goed resultaat. Het lag volgens hem in de bedoeling het positiespel zodanig uit te voeren dat de tegenstander heel snel uitgespeeld kon worden. De overwinning is voor Robinhood heel belangrijk omdat de ploeg samen met Leo Victor en Inter Moengo Tapu in de race is de titel. “We zijn verplicht elke partij te winnen. We willen helemaal niet afhankelijk zijn van uitslagen van andere duels. Het is zaak dat we zoveel mogelijk punten vergaren,” aldus Godeken.

Zaterdag scoorde Roxey Fer vier keer en Stefano Rijssel eenmaal. Voor Santos vond Theodoor Dors het net.

Leo Victor, koploper van de SVB/Telesur Eerste Divisie leed zijn eerste competitienederlaag. In het Ronnie Bruns-wijk Stadion werd het 0-1 tegen Inter Moengo Tapoe, dit na een 0-0 ruststand. De winnende treffer kwam van Miguel Ster. Door dit verlies is de voorsprong van Leo Victor op Robinhood en Inter Moengo Tapoe geslonken naar 1 punt.

door Ivan Summerville

 

More
articles