Yu Sin wint International TAG Tournament

Taekwondoschool Yu Sin is afgelopen za-terdag winnaar geworden van het  International TAG Tournament. De achtste editie van deze teamwedstrijden werd wederom georganiseerd door Arthie Lie Taekwondo . Naast de locale taekwondoscholen hebben ook scholen uit Aruba, Guyana en Frans-Guyana deelgenomen. Uiteindleijk is Yu Sin gelukt de meeste medailles in de wacht te slepen, te weten 2x goud,1 zilver en 1 brons. Volgens Arthie Lie is het TAG toernooi een ander manier van vechten. Dit gebeurt in teamverband waarbij de vechters beurtelings en/of op aanwijzing van de coach tegenover hun tegenstander staan.

Volgens Lie kende het toernooi een vlot verloop omdat hij een sterk team van vechters heeft en ook ouders die hem bijstaan.

“Ze weten allemaal wat de voordelen zijn van deelname aan zo een internationaal meetmoment. We hadden graag dat er meerdere landen hadden deelgenomen maar ons budget liet het niet toe,” aldus de schoolhouder. Wat hij als huiswerk heeft meegenomen is de participatie van vechters in een damesklasse. De taekwandoschool zal er alles aan doen opdat er bij de volgende editie dames zullen deelnemen. Ramon Tjon A Fat, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), die ook aanwezig was, zegt dat deze internationale meetmomenten heel belangrijk zijn. Dit vanwege het feit dat taekwondo een olympische sport is.

door Ivan Summerville

 

More
articles