Ophef over adviseur Hoefdraad

PL-parlementariër William Waidoe is er niet over te spreken dat financiënminister Gillmore Hoefdraad, een buitenlandse adviseur heeft aangetrokken die elke maand US-dollar 20.0000 verdient. Via WhatsApp circuleert er een bericht over de adviseur, de Amerikaanse Bernhard Fritz-Krockow. Volgens het bericht is Frit-Krockow een vriend van Hoefdraad. Hij heeft samen met Hoefdraad gewerkt bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Waidoe geeft aan dat het hoog tijd wordt dat er een wet komt die stelt dat niemand meer dan de president van ons land kan verdienen.
Jim Bousaid, ex-directeur van de Hakrinbank en oud-voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, onthulde op een lezing van de NPS, dat Hoefdraad een buitenlandse adviseur heeft aangetrokken die US-dollar 20.000 per maand verdient.
Waidoe vraagt zich af waarom Bousaid nu hij geen bankdirecteur meer is, deze onthulling heeft gedaan. Hij vraagt zich af waarom Bousaid en zijn collega Anthony Caram nu pas zaken naar buiten brengen en niet toen zij nog in functie waren. “Of hadden zij soms broodvrees’’, zegt Waidoe. De parlementariër is van mening dat beide economen even schuldig zijn, omdat zij hebben nagelaten te rapporteren. “Ze stonden erbij. Ze keken ernaar en ze deden niets”, aldus Waidoe. Hij merkt op dat de timing en het forum waarop Bousaid en Caram hun zegje hebben gedaan, een ander indruk heeft gemaakt op het publiek. Het leek volgens hem alsof er nu al besloten is wie de nieuwe minister van Financiën en de nieuwe governor van de Centrale Bank zal worden. “Hun deskundigheid valt in het water voor mij”, zegt de politicus.
Waidoe was ook uitgenodigd voor de lezing, maar zegt dat hij bewust niet is gegaan, omdat hij niet wil luisteren naar mensen die plotseling alles weten. Waidoe geeft aan dat vooral jongeren veel kritischer naar zaken moeten kijken.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles