Natin-leraren voelen zich in de steek gelaten

(foto: Johan de Randamie)

Het docententeam van het Natin voelt zich in de steek gelaten. Dit weekend wachtte het team tevergeefs op een reactie van onderwijsminister Lilian Ferrier. De leraren voeren sinds vrijdagochtend een actiemodel uit waarbij er tot 10.00u les wordt gegeven en daarna gaan ze in beraad. Er zijn een aantal problemen bij het instituut die dringend om een oplossing vragen.
Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), zegt dat er rustig op een reactie wordt gewacht. Het actiemodel wordt voortgezet, hetzelfde patroon wordt aangehouden en er wordt dagelijks geëvalueerd met de leden. Zowel de leraren als de bond hadden brieven gestuurd naar de regering, maar hebben geen nog antwoord ontvangen. De bond heeft ook de president op de hoogte gesteld van de situatie.
Mangre zegt dat er nu overwogen wordt om de actie te verscherpen. Zij haalde in haar brief ook aan dat zij graag uitgenodigd wil worden door de minister, zodat deze kennis kan maken met haar, aangezien zij de nieuwe bondsvoorzitter is. Tevens wil zij de dringende vraagstukken die spelen op het Natin, bespreken. Tot op heden heeft zij geen antwoord ontvangen. De bondsvoorzitter krijgt het gevoel alsof de minister geen dialoog wil en ook niet graag wil praten over de problemen bij het Natin.
Volgens Mangre raken zowel de leerlingen als docenten gedemotiveerd. De problemen op die school spelen al maanden. Een aantal leerlingen heeft vanaf het eerste kwartaal tot op heden, geen ICT, werktuigbouwkunde, microbiologie, elektrotechniek, Engels en wiskunde kunnen volgen.

More
articles