“Leo Victor mag geen punten laten liggen”

Leo Victor mag volgens coach Etienne Remak geen punten laten liggen. De koploper in de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie won zondag zijn partij tegen West United uit Coronie. Het was een duel waar velen naar hadden uitgekeken. West United heeft zich in de tussentijdse transferperiode namelijk met zes spelers versterkt, terwijl de koploper vanwege de naaste concurrenten Robinhood en Inter Moengo Tapoe geen punten mag laten liggen. Uiteindelijk  eindigde het duel in een nipte 1-0 overwinning voor Leo Victor. Jeame Naana scoorde in de tweede helft het enige doelpunt.

Leo Victor-coach Etienne Re-mak sprak van een heel spannende wedstrijd waarin de tegenstander zijn huid duur heeft verkocht. Hij is zich ervan bewust dat Leo Victor zich geen verlies kan permitteren wil zij in de top blijven. Volgens Remak is tijdens de trainingen duidelijk dat de spelers willen winnen. “We letten onder andere op de spelprincipes en werken er altijd hard aan om de aanvallers achter de verdediging van de tegenstander te krijgen. In het duel tegen West United is het aardig gelukt, maar de afronding liet te wensen over.”

Volgens Coach Derrick Garden van West United waren zijn spelers gemotiveerd om het tegen de koploper op te nemen. “De jongens waren gemotiveerd, maar de spelers moeten naar elkaar toe groeien. Belangrijk is dat het steeds beter gaat.”

Transvaal kroop vrijdag in het André Kamperveen Stadion door het oog van een naald tegen SNL. De groenwitte formatie kwam in de achttiende minuut op voorsprong via de Braziliaan Carlos Da Silva. De 1-0 was ook de ruststand.  In de tweede helft breidden Debolah Akoela en Ronaldo Kemble de score uit naar 3-0. De strijd leek gestreden toen SNL met tien man verder moest nadat doelman Ernesto Frankly een overtreding had begaan op Da Silva en met rood moest vertrekken. Transvaal verzuimde echter de numerieke minderheid van SNL onder druk te zetten, terwijl SNL juist erin slaagde om met 10 man twee keer te scoren. Renzo Akrosie vond het net voor de legerploeg en Kemble scoorde in eigen doel. Verder dan de twee doelpunten kwam SNL echter niet. Transvaal staat in de volgende ronde tegenover Broki, terwijl SNL PVV treft.

Overige uitslagen: Notch-PVV 1-1; WBC-ACoconut 2-1; Inter Moengo Tapu-Broki 4-2; Robinhood-Botopasi 4-1 en Papatam-Santos 5-3.

door Ivan Summerville

 

More
articles