SCVU stopt reeks Ruckers

De zegereeks van Ruckers

blijft bij drie wedstrijden tegen opeenvolgend De Schakel, De Arend en CLD. SCVU bracht gisteravond in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie met een 76-60 zege een stop aan de succesvolle reeks van Ruckers.

De ploeg van Uitvlugt leidde bij de rust met 76-60. Earvin de Randamie had met 15 punten de grootste bijdrage voor de winnende ploeg. Bjorn Ewijk leidde Ruckers met 17 punten.

SCVU won eerder van CLD en Finabank Koi Carper en verloor van Yellow Birds.

De Schakel wees Finabank Koi Carper na een 28-24 ruststand met 79-24 terug. Jamal Henar werd met 16 punten de topscorer van De Schakel. Bij Fi-nabank Koi Carper scoorde Jean-Claude Smith net zoveel punten.

In de dames hoofdklasse klop-te De Arend de ploeg van SCVU met 53-41, dit na een 28-22 ruststand. Marica Mirel-va had met 17 de grootste bijdrage bij De Arend. Bij SCVU was dat Jolain Nijman met eveneens 17 punten.

Yellow Birds was met 74-32 de betere van Rialto, dat bij de rust tegen een 19-26 achterstand aankeek. Topscorers: Cyarah Kensmil (Yellow Birds) 20 punten en Cyarah Amaisi (Rialto) 15 punten.

Heren Recreatieklasse: De Arend-CLD 62-59 (32-32). De Arend: August Hooghart 20 punten. CLD: Shaun Profijt 14 punten.

SCVU-Ballers Club Wanica 88-60 (51-36). SCVU: Marlon Maatrijk 22 punten. Ballers Club Wanica: Gene Makosi 16 punten.

Uitslagen zaterdag 9 februari:

Meisjes U-19: Yellow Birds-De Arend 80-29 (40-13). Yellow Birds: Cyarah Kensmil 29 punten. De Arend: Amare de Mees 8 punten.