Vertrek aantal spelers doet Transvaal de das om

Het vertrek van een aantal spelers heeft Transvaal gisteren de das omgedaan in het duel tegen Robinhood. De ploegen stonden in een druk bezette André Kamperveen Stadion tegenover elkaar in de SVb/Telesur Eerste Divisie. Het treffen tussen de rivalen eindigde 1-1. Rinaldo Kemble benutte een strafschop voor Trans-vaal, terwijl  Isiah Helstone voor Ro-binhood scoorde.

Vele ogen waren op dit duel gericht, enerzijds vanwege het feit dat regerend landskampioen Robinhood aast op de koppositie van Leo Victor en anderzijds  omdat tijdens de tussentijdse transferperiode zes spelers van Transvaal zijn vertrokken. Volgens coach Raymond Mannen moet het team echter verder met de ingeslagen weg. “We hebben geen aankopen gedaan, omdat Transvaal over goede jeugdspelers beschikt. Er zijn goede spelers in huis. Het enige dat bij hun ontbreekt, is de wedstrijdritme. Er moet hieraan gewerkt worden omdat het allemaal goede voetballers zijn.  De jongens moeten voor elkaar gaan werken om de competitiepunten in de wacht slepen.”

Robinhood zal veel beter op de bal. In de eerste helft was het overduidelijk dat Transvaal moeite had het eigen spelsysteem uit te voeren. De ploeg speelde meer op de lange ballen, maar had kon bij balverlies niet herstellen. Aan de andere kant lukte het spel van Robinhood aardig. De roodgroene formatie bouwde de aanvallen op vanuit het middenveld goed gebruik maakten van hun flankaanvallers. Het resultaat was een gelijkspel.

door Ivan Summerville

 

More
articles