February 7, 2019


VES benadrukt waarborgen onafhankelijkheid CBvS


February 7, 2019

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES), reageert niet op de geruchten als zou de regering Glenn Gersie, governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), vervangen, aangezien de juistheid van deze geruchten niet kan worden beoordeeld. Dit stelt de VES in een vandaag uitgegeven verklaring. Desondanks vindt de VES het nodig om in zijn algemeenheid vooralsnog het belang van een onafhankelijke en deskundig geleide Centrale Bank te benadrukken, namelijk een monetaire autoriteit, die regelmatig overleg voert met financieel-economische actoren om de broodnodige economische stabiliteit te waarborgen. “Laten wij vooral leren uit de fouten uit ons verleden en de vereiste verantwoordelijkheid tonen om verhoogde welvaart voor ons land te realiseren”, aldus de VES.